• 1 kg hovězího bez kosti
• 350 g hřibů (nebo žampiónů)
• 4 cibule
• 5 stroužků česneku
• 2 mrkve
• 2 lžíce mouky
• 4 lžíce másla
• 4 lžíce oleje
• hovězí vývar
• 1 hrnek suchého červeného vína
• sůl
• pepř
• tymián
Maso nakrájíme na kousky, zaprášíme pepřem a tymiánem, přikryjeme a na chvíli odložíme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
Dvě lžíce másla spolu s olejem dobře rozpálíme na pánvi, hovězí kousky zprudka osmahneme, pak přidáme cibuli a mrkev, zaprášíme moukou a smažíme přibližně dvě minuty.
Zalijeme hrnkem vývaru a červeným vínem, přidáme česnek, dochutíme ještě trochu tymiánem a pepřem, přikryjeme a dusíme přibližně dvě hodiny.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém másle, přidáme k hovězímu, zamícháme a společně ještě patnáct minut podusíme.
Dušené hovězí na víně podáváme s rýží.