• 750 g libového hovězího masa
• 2 cibule
• 1 křen
• rostlinný tuk
• pepř
• sůl
• mouka
Do masa uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme.
Na jemném struhadle nastrouháme křen, smícháme s několika lžícemi rostlinného tuku, vyšleháme a dochutíme solí.
Timto křenem pak naplníme kapsu, uzavřeme, maso dáme na rozpálený rostlinný tuk, ze všech stran opečeme a vyndáme.
Na výpeku osmahneme dohněda cibule nakrájené nadrobno, zalijeme vodou, vrátíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Až je maso měkké, tak šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povaříme.
Maso nakrájíme na plátky, dáme do druhého hrnce, přecedíme na ně omáčku a uchováme v teple.