• 750 g hovězího masa (špička nebo plec)
• sůl
• pepř
• olej
• 2 cibule
• 200 g hub
• 1 lžička hladké mouky
• vývar
Maso osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme na výpeku zesklovatět.
Pak přidáme špalek masa a ze všech stran ho prudce opečeme.
Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené houby a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.
Podle potřeby podléváme.
Během dušení do masa nepícháme, aby nevytékala šťáva.
Měkké maso vyjmeme a dáme do tepla.
Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
Mírně prochladlé maso nakrájíme na plátky přes svalová vlákna a necháme prohřát v omáčce.