Kuchařské recepty pro každého

Dušené červené zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hlávka červeného zelí
1 velká cibule
1 jablko
1 - 2 brambory
olej
sůl
mletý pepř
drcený kmín
ocet
cukr krystal
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno.
Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí.
Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme.
Podlijeme jen malinko, jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo.
Pomalu dusíme, hlídáme aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme.
Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory.
Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří.
Dochutíme solí, cukrem a octem.
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí