• 1 hlávka červeného zelí
• 1 velká cibule
• 1 jablko
• 1 - 2 brambory
• olej
• sůl
• mletý pepř
• drcený kmín
• ocet
• cukr krystal
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno.
Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí.
Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme.
Podlijeme jen malinko, jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo.
Pomalu dusíme, hlídáme aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme.
Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory.
Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří.
Dochutíme solí, cukrem a octem.