Kuchařské recepty pro každého

Dušené brambory s čerstvými houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
400 g čerstvých hub
100 ml kysané smetany
2 cibule
1 lžíce sádla
masový vývar
sůl
1 bobkový list
1 lžíce nadrobno nasekané petrželky
3 zrnka černého pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky.
Nasekanou cibuli zpěníme v rozpáleném sádle, přidáme nakrájené houby a brambory, osmahneme, podlijeme masovým vývarem, osolíme, přidáme bobkový list a pepř, přikryjeme a dusíme, až brambory změknou.
Potom přidáme smetanu a petrželku.
Dušené brambory s čerstvými houbami
Dušené brambory s čerstvými houbami