• 500 g telecích jater
• 50 g slaniny
• 50 g cibule
• 40 g másla
• 20 g mouky
• 200 ml mléka
• 200 ml zakysané smetany
• sůl
• pepř
• kmín
Opláchnutá játra dáme na dvě hodiny do mléka zředěného vodou (aby byla jemnější).
Pak z nich stáhneme kůžičku, protáhneme je slaninou nakrájenou na nudličky a opepříme.
V hrnci na zbytku slaniny nakrájené na kostičky a rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trošku kmínu a játra, která dusíme půl až tři čtvrtě hodiny.
Během dušení je trošku podlijeme vodou nebo vývarem.
Měkká játra nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme troškou vroucí vody a povaříme.
Pak procedíme omáčku do kyselé smetany, osolíme, promícháme, přidáme játra a několik minut je v omáčce prohřejeme.