Kuchařské recepty pro každého

Dušená telecí játra se slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g telecích jater
50 g slaniny
50 g cibule
40 g másla
20 g mouky
200 ml mléka
200 ml zakysané smetany
sůl
pepř
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnutá játra dáme na dvě hodiny do mléka zředěného vodou (aby byla jemnější).
Pak z nich stáhneme kůžičku, protáhneme je slaninou nakrájenou na nudličky a opepříme.
V hrnci na zbytku slaniny nakrájené na kostičky a rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trošku kmínu a játra, která dusíme půl až tři čtvrtě hodiny.
Během dušení je trošku podlijeme vodou nebo vývarem.
Měkká játra nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme troškou vroucí vody a povaříme.
Pak procedíme omáčku do kyselé smetany, osolíme, promícháme, přidáme játra a několik minut je v omáčce prohřejeme.
Dušená telecí játra se slaninou
Dušená telecí játra se slaninou