Kuchařské recepty pro každého

Dušená svíčková na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg svíčkové
100 g slaniny
1 cibule
3 mrkve
3 petržele
1 menší celer
40 g másla
1 smetana
2 lžíce octa
sůl
pepř
bobkový list
anglické koření
mouka
mléko
1 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Umytou a odblaněnou svíčkovou osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou.
Na másle s trochou octa osmahneme svíčkovou z obou stran, přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky a koření, zalijeme vývarem a dusíme do měkka, podle potřeby podlijeme ještě vývarem.
Měkké maso vyndáme, svíčkovou omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme, dáme zpět do hrnce, vmícháme mléko s rozmíchanou moukou, povaříme a na konci vlijeme smetanu a necháme přebublat.
Svíčkovou na smetaně podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a brusinkami.
Dušená svíčková na smetaně
Dušená svíčková na smetaně