Kuchařské recepty pro každého

Dušená koroptev na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 koroptev
50 g másla
1 cibule
5 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
1 bobkový list
trocha tymiánu
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce červeného vína
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku.
Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu.
Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu).
Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme.
Šťávu přecedíme a přidáme červené víno.
Podáváme s bramborovými kroketami a červeným zelím.
Dušená koroptev na víně
Dušená koroptev na víně