• 40 dkg uzeného tučného masa
• 1 cibule
• 1 pórek
• sůl
• 1 kapusta
• 3-4 dkg sádla
• 3 dkg cibule
• pepř
• 0,5 kg brambor
Ve vařící, lehce osolené vodě, uvaříme tučnější uzené maso s jednou cibulkou a pórkem do měkka.
Uvařené maso nakrájíme na drobné kostečky, 1 větší kapustu zbavíme vrchních tuhých listů i košťálu, nakrájíme ji na nudličky, dáme do hrnce, nalijeme na ni dvě naběračky vařící osolené vody a necháme na okraji plotny pod pokličkou asi 5 minut spařit.
Pak ji scedíme.
Na kastrolek dáme sádlo, drobně sekanou cibulku, necháme ji lehce zežloutnout, přidáme k ní spařenou odcezenou kapustu, špetku pepře, osolíme a dusíme do měkka.
Když se kapusta dodělává, přidáme k ní nakrájené uzené, 0,5 kg vařených, loupaných na drobné kostky nakrájených bramborů a necháme společně ještě 10 minut podusit.
Vyklopíme na horkou mísu a neseme na stůl.