Kuchařské recepty pro každého

Dušená játra na cibulce

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g jater
80 g sádla
1 středně velká cibule
1 lžička hladké mouky
špetka pepře
půl lžičky kmínu
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud játra nejsou propečená.
Až budou hotová, přendáme je do teplé mísy, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra.
Podáváme s rýží nebo bramborami.
Dušená játra na cibulce
Dušená játra na cibulce