• 500 g drůbežích drobů
• 1 menší pórek
• 100 g baby karotky
• 80 g hrášku
• 1 lžička soli
• 5 kuliček nového koření
• 2 bobkové listy
• 4 lžíce polévkového koření
• na strouhání: 160 g hrubé mouky + 1 vejce + petrželka
Droby omyjeme, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
Přidáme bobkový list, nové koření, sůl, snížíme teplotu a pomalu vaříme asi 30 min.
Pak polévku přecedíme a vývar dáme opět vařit.
Přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, pórek a hrášek.
Maso obereme od kostí, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do polévky.
Nakonec dochutíme vegetou a polévkovým kořením.
Strouhání uděláme tak, že mouku prosijeme a uděláme do ní důlek, do kterého vyklepneme vejce.
Vidličkou zpracujeme těsto, které ještě prohněteme, až nám vznikne dostatečně tuhá hmota.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a zavaříme ve vroucí vodě.
Jakmile strouhání vyplave na hladinu, vodu slijeme a strouhání propláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
Takto připravené strouhání nasypeme do hotové polévky a necháme je v ní ještě krátce prohřát.