• 300 g kuřecích drůbků
• 1 cibule
• 50 g mrkve
• 500 g květáku
• 20 g polévkových nudlí
• 200 ml mléka
• 20 g másla
• 1 lžíce hladké mouky
• muškátový květ
• sůl
• pepř
• petrželka
Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené voy, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka.
Pak do vývaru přidáme růžičky květáku a mrkev a vše dovaříme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme.
Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme.
Pak přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu.
Nakonec dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.