• 800 g vařených hovězích drštek
• 600 g uzeného masa
• 150 g cibule
• 100 g oleje
• 50 g hladké mouky
• 0,5 l hovězího vývaru
• 150 g anglické slaniny
• 100 g kysané smetany
• majoránka
• česnek
• pažitka
• mletá paprika
• mletý bílý pepř
• sůl
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme.
Přidáme mletou papriku, ihned zalijeme hovězím vývarem a důkladně povaříme.
Potom přidáme na tenké proužky nakrájené uvařené drštky, dochutíme nakrájeným česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí, podusíme 15 minut a nakonec přidáme kysanou smetanu.
Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostky, které rozškvaříme, jednotlivé porce jídla jimi posypeme, přidáme plátky domácího uzeného, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.