Kuchařské recepty pro každého

Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vařených hovězích drštek
600 g uzeného masa
150 g cibule
100 g oleje
50 g hladké mouky
0,5 l hovězího vývaru
150 g anglické slaniny
100 g kysané smetany
majoránka
česnek
pažitka
mletá paprika
mletý bílý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme.
Přidáme mletou papriku, ihned zalijeme hovězím vývarem a důkladně povaříme.
Potom přidáme na tenké proužky nakrájené uvařené drštky, dochutíme nakrájeným česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí, podusíme 15 minut a nakonec přidáme kysanou smetanu.
Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostky, které rozškvaříme, jednotlivé porce jídla jimi posypeme, přidáme plátky domácího uzeného, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.
Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem
Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem