• 250 g drštek
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• sůl
• majoránka
• kmín
• hladká mouka
• mletá sladká paprika
• mletá pálivá paprika
• mletý černý pepř
• polévkové koření
• 1,5 l vody
• 2 lžíce ceres softu
Dršťky nakrájíme na pruhy, krátce povaříme ve vodě, scedíme a propláchneme vodou.
V tlakovém hrnci je zalijeme 1,5 l vody a vaříme asi 40 minut.
Dršťky vyjmeme a vývar procedíme.
Zatím si oloupeme česnek a cibuli.
Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno.
Hrnec umyjeme, utřeme dosucha a na tuku v něm zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění jíšku zalijeme vývarem.Dobře rozšleháme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek a hrnec uzavřeme.
Vaříme asi 20 minut.
Polévku dochutíme majoránkou, solí, kořením a přidáme dršťky.