Kuchařské recepty pro každého

Drobenková buchta

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
půl kostky másla
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
skořice
ovoce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku.
Ze vniklého množství si jeden hrnek drobenky odebereme na pozdější posypání vršku buchty.
Do zbytku drobenky přidáme vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko a vymícháme těsto.
Těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme ovocem, ovoce lehce zasypeme skořicí, vše posypeme drobenkou, kterou jsme odebrali hned na začátku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud nejsou kraje buchty zlatavé.
Drobenková buchta
Drobenková buchta