• 250 g lineckého těsta
• 4 hrušky
• 2 fíky
• 250 g tuku
• 200 g másla
• 2 lžíce citrónové šťávy,
špetka skořice
• špetka zázvoru
• špetka kardamomu
• 100 g hladké mouky
• 30 g mletých mandlí
• 30 g směsi nasekaných oříšků
Troubu předehřejeme na 180°C.
Šest formiček vymažeme, vyložíme křehkým těstem a v troubě pečeme asi 10 minut.
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.
Fíky rozkrájíme na dvanáct dílků.
Ovoce, 150 g cukru, 100 g másla, šťávu a koření dáme do hrnce a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Mírně vychladíme a směsí naplníme dortíčky.
Ze 100 g másla, 100 g mouky, 100 g cukru, mandlí a oříšků uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.
Pečeme v troubě asi 25 minut dozlatova.