Kuchařské recepty pro každého

Domácí koblihy

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hladké mouky
1/8 kostky másla
8 žloutků
40 g droždí
1 lžíce rumu
1 lžička cukru
125 ml smetany
sůl
tuk na smažení
marmeláda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z droždí, cukru a rumu si připravíme kvásek.
Do rozpuštěného másla přidáme žloutky a smetanu.
Do mísy dáme prosátou, osolenou mouku, žloutkovou směs a vzešlý kvátek, zaděláme hladké těsto a důkladně propracujeme.
Těsto necháme na teplém místě vykynout.
Z těsta vyválíme silnější plát, sklenkou vykrajujeme kolečka a ty smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.
Koblihy plníme pomocí injekční stříkačky marmeládou.
Nakonec posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Domácí koblihy
Domácí koblihy