Kuchařské recepty pro každého

Domácí kefírové placky

Potřebujeme tyto suroviny:
cca 600 g hladké mouky
400 g brambor
500 ml kefíru
1 vejce
1 lžička sody
5 lžic oleje
kopr
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slané vodě, slijeme, oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a smícháme s koprem.
Jedlou sodu smícháme s kefírem, vejcem 2 lžícemi oleje a do této směsi pomalu přimícháváme mouku.
Těsto vypracujeme (mělo by se mírně lepit na prsty) a pak posypeme navrchu moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut odpočinout.
Poté těsto rozdělíme na 8-9 dílů, každý opatrně rozválíme na pořádně pomoučené desce a vyválíme tvar placky, která by měla být silná přibližně 1 cm.
Do středu každé placky dáme bramborovo-koprovou náplň.
Těstem ji uzavřeme do středu a opět vyválíme na tvar placky.
Takto připravenou placku smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Hotové kefírové placky podáváme polité rozpuštěným máslem a potřené česnekem.
Domácí kefírové placky
Domácí kefírové placky