• 2 kg rajčat
• 2 velké cibule
• 12-15 stroužků česneku
• 7 kuliček nového koření
• 4-5 bobkových listů
• 3 lžíce mleté sladké papriky
• 3 lžíce soli
• cukr a ocet na dochucení
Omytá rajčata pokrájíme, přidáme trošku vody, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný a na kousky nakrájený česnek, bobkový list, nové koření, mletou papriku a sůl a za častého míchání povaříme (až dvě hodiny).
Pak rozmixujeme, propasírujeme, přidáme cukr a ocet podle chuti a ještě asi pět minut povaříme.
Hotovou směs dáme do čistých menších sklenic, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 80°C.
Pak postavíme na 15 minut dnem vzhůru, poté otočíme zpět víčky nahoru a necháme vychladnout.