Kuchařské recepty pro každého

Domácí guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězího masa
300 g cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
1 bobkový list
3/8 l masového vývaru
sůl
pepř
2 lžíce měkkého másla
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na třícentimetrové kousky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky.
Olej zahřejeme a maso na něm zprudka osmahneme.
Přidáme cibuli, krátce osmahneme, vmícháme papriku, bobkový list, zalijeme vývarem, necháme přejít varem.
Osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do měkka.
Vidličkou utřeme máslo s moukou a to po 80 minutách vmícháme k masu.
Z guláše vyjmeme bobkový list a guláš ochutíme.
Domácí guláš
Domácí guláš