• 500 g mletého masa
• 250 g uzeného bůčku
• 3 lžíce kořenové zeleniny
• 2 lžičky divokého koření
• sůl
• 2 rohlíky
• šálek mléka
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 2 vejce
• strouhaná kůra z půlky citrónu
• čerstvá nebo sušená petrželová nať
• strouhanka
• sádlo
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, na pánvi rozpustíme a osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme vychladnout.
Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami namočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme veje, citrónovou kůřu, petrželku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí.
Podle chuti přisolíme.
Vše důkladně promícháme, zahustíme strouhankou, utvoříme dvě šišky, osmahneme je na sádle a približně hodinu pečeme v rozehřáté troubě.