• 1 kachna
• 2 cibule
• 30 dkg mrkve
• 30 dkg petržele
• 30 dkg celeru
• 0,5 l smetany
• hladká mouka
• hořčice
• bílé víno
• citrónová kůra
• citrónová šťáva
• 2 kostky cukru
• máslo
• vývar
• ocet
• nové koření celé
• bobkový list
• tymián
• jalovec bobule
• celý pepř
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle dorůžova.
Přidáme pár kapek octa a zalijeme půllitrem vývarem, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru.
Na to položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka.
Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky, a povaříme.
Nakonec přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko.
Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.