• 200 g kančího masa
• 200 g anglické slaniny
• 500 g kysaného zelí
• 250 ml zakysané smetany
• cibule
• 8 listů zelí
• 100 g másla
• 500 ml světlého piva
• 100 g sádla
• 5 stroužků česneku
• mrkev
• petržel
• půl celeru
• divoké koření
• celý pepř
• sůl
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme.
Přidáme zakysané zelí.
Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme.
Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme.
Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny.
Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem.
Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme a výpek zahustíme.