Kuchařské recepty pro každého

Debrecínský guláš s rajčaty

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g předního hovězího masa
75 g rostlinného tuku
125 g cibule
10 g mleté papriky
50 g hladké mouky
50 g slaniny
100 g jemných párků
100 g rajčat
5 dl vody
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí dopoloměkka.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka.
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájená na kostičky, přidáme do guláše a krátce povaříme.
Debrecínský guláš s rajčaty
Debrecínský guláš s rajčaty