• 750 g předního hovězího masa
• 75 g rostlinného tuku
• 125 g cibule
• 10 g mleté papriky
• 50 g hladké mouky
• 50 g slaniny
• 100 g jemných párků
• 100 g rajčat
• 5 dl vody
• sůl
• pepř
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí dopoloměkka.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka.
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájená na kostičky, přidáme do guláše a krátce povaříme.