Kuchařské recepty pro každého

Dánské rybí karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g filé
1 cibule
1 vejce
100 g tvarohu
1 lžíce strouhanky
6 lžic oleje
sůl
pepř
petrželka
hladká mouka na obalení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filé opláchneme a povaříme v páře 10 až 15 minut.
Cibuli nakrájíme nadrobno a vmícháme vejce, tvaroh, sůl, pepř, strouhanku a nasekanou petrželku.
Do směsi přidáme ještě povařené filé a vše rozmixujeme.
Z hotové směsi děláme karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je osmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Dánské rybí karbanátky
Dánské rybí karbanátky