• 300 g pórku
• 2 cibule
• 200 g taveného sýra
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce hladké mouky
• 1,5 l vývaru
• sůl
• špetka mletého pepře
• špetka mletého muškátového květu
• 2 lžíce sekané petrželky
• 2 lžíce tuku na smažení
Na kolečka nakrájenou cibuli a očištěný a na kolečka nakrájený pór osmahneme na části másla.
Zeleninu vyjmeme, přidáme zbytek másla, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku.
Tu zalijeme částí vývaru, rozšleháme, dolijeme zbytkem vývaru, přidáme osmahnutou zeleninu a 20 minut povaříme.
Potom do polévky přidáme na dílky nakrájený tavený sýr a koření a necháme sýr rozpustit.
Podáváme s kostkami osmažené housky a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.