Kuchařské recepty pro každého

Dančí kýta po staročesku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg dančí kýty
100 g slaniny
1 velká cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce hladké mouky
2 dcl zakysané smetany
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
sůl
drcený jalovec
2 bobkové listy
větvička rozmarýnu
2 lžíce estragonového octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso necháme odležet v drceném jalovci, pak omyjeme a osolíme.
Slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, maso, koření, česnek a ocet a pomalu dusíme v troubě.
Když je maso měkké, dočervena ho opečeme, šťávu vypečeme, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a zahustíme smetanou.
Maso nakrájíme na plátky.
Dančí kýtu podáváme s omáčkou a s knedlíkem.
Dančí kýta po staročesku
Dančí kýta po staročesku