• 1 kg dančí kýty
• 100 g slaniny
• 1 velká cibule
• 6 stroužků česneku
• 1 lžíce hladké mouky
• 2 dcl zakysané smetany
• nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
• sůl
• drcený jalovec
• 2 bobkové listy
• větvička rozmarýnu
• 2 lžíce estragonového octa
Maso necháme odležet v drceném jalovci, pak omyjeme a osolíme.
Slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, maso, koření, česnek a ocet a pomalu dusíme v troubě.
Když je maso měkké, dočervena ho opečeme, šťávu vypečeme, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a zahustíme smetanou.
Maso nakrájíme na plátky.
Dančí kýtu podáváme s omáčkou a s knedlíkem.