• 500 g těstovin (farfalle)
• 2 feferonky
• 100 g naložených nebo sušených rajčat
• 250 g anglické slaniny
• 1 stroužek česneku
• 350 ml masového vývaru
• 3 lžíce rajského protlaku
• 100 g černých oliv
• čerstvá bazalka
• sůl
• pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeného na obalu.
Feferonky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájejíme na tenké proužky.
Rajčata nakrájejíme na kostičky.
Slaninu nakrájejíme na nudličky a opečeme na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami.
Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a vaříme asi 5 minut.
Přimícháme rajský protlak, polovinu oliv, opepříme a osolíme.
Uvařené teplé mašličky rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky.