Kuchařské recepty pro každého

Ďábelské mašle

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g těstovin (farfalle)
2 feferonky
100 g naložených nebo sušených rajčat
250 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
350 ml masového vývaru
3 lžíce rajského protlaku
100 g černých oliv
čerstvá bazalka
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeného na obalu.
Feferonky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájejíme na tenké proužky.
Rajčata nakrájejíme na kostičky.
Slaninu nakrájejíme na nudličky a opečeme na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami.
Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a vaříme asi 5 minut.
Přimícháme rajský protlak, polovinu oliv, opepříme a osolíme.
Uvařené teplé mašličky rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky.
Ďábelské mašle
Ďábelské mašle