• 4 menší cukety
• 125 g celozrnného kuskusu BIO
• 0,2 l vody
• 1 cibule
• česnek
• 1 červená zeleninová paprika
• 2 lžíce kvalitního rostlinného BIO oleje
• mletý černý pepř
• tymián BIO
• mořská sůl
• 75 g uzeného tofu
Cukety očistíme, podélně překrojíme, vydlabeme vnitřek a osolíme.
Kuskus přelijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, rozmačkaný česnek, na proužky nakrájenou papriku, koření, sůl a podusíme.
Potom přidáme kuskus, část nastrouhaného tofu a tymián, prmícháme a 2 minuty podusíme.
Směsí naplníme cukety, dáme je na plech a pečeme 10 minut při teplotě 200°C.
Potom posypeme zbylým tofu a ještě 10 minut zapekáme při nižší teplotě.
Podáváme se zeleninovým salátem.