• 3 cukety
• 500 g kuřecích jater
• 1 větší cibule
• 6 rajčat
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce kečupu
• 1 lžička vegety
• 3–4 stroužky česneku
• sůl
• mletý pepř
• 1 lžíce nasekané petrželové natě
• 200 g nastrouhaného eidamu
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená játra a osmažíme.
Cukety podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu, nakrájíme na kostky a přidáme ke smaženým játrům.
Vydlabané cukety hned osolíme, aby pustily šťávu.
Játra ochutíme kečupem, pepřem a vegetou, přidáme rajčata nakrájená na kolečka a dusíme.
Potom přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a 2/3 nastrouhaného eidamu.
Úplně na závěr osolíme, promícháme a odstavíme z plotny.
Připravené cukety pokapeme olivovým olejem a vložíme do pekáča na alobal.
Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
Pak cukety naplníme směsí a pečeme dalších 30 minut.
Před dopečením povrch posypeme zbylým sýrem a necháme 5 minut dopéct dozlatova.