• 1 malá cuketa
• 3 mrkve
• 2 petržele
• 150 g taveného sýra
• olej
• sůl
• mletý pepř
• 4 kuličky nového koření
• muškátový oříšek
• zelená petrželka
Na dně hrnce necháme rozehřát olej.
Mrkev a petržel pokrájíme na drobné kousky nebo postrouháme na hrubém struhadle a vsypeme na rozpálený tuk.
Za stálého míchání smažíme, dokud mrkev nepustí šťávu.
Pak zalijeme vodou (asi 1,5 l), osolíme, opepříme, přidáme nové koření a na kousky nakrájenou oloupanou cuketu - předtím ale odstraníme dužinu se semeny.
Vaříme 5 minut.
Pak do polévky rozdrobíme sýr a na slabém plameni vaříme, dokud se zcela neroztaví.
Přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, případně podle chuti dosolíme.
Vybereme z polévky kuličky koření a na talíři ji posypeme zelenou petrželkou.