• 7 dkg jemně prosáté strouhanky
• 14 dkg moučkového cukru
• 14 dkg másla
• 10 dkg strouhané čokolády na vaření
• 6 vajec
• 14 dkg strouhaných ořechů
• špetka mleté skořice
• 1 tlučený hřebíček
• 2 lžíce rumu
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, koření a citrónovou kůru.
Strouhanku navlhčíme rumem a vmícháme do směsi.
Lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto dáme do silně vymazané a moukou vysypané formy srnčího hřbetu a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Vychladlý srnčí hřbet vyklopíme, žlábek vyplníme rybízovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.