• 180 g změklého másla
• 130 g třtinového cukru
• 125 g hladké mouky
• 2 vejce
• 1 lžička kypřícího prášku
• 60 g kakaa holandského typu
• 100 ml mléka
• 60 g kvalitní hořké čokolády
• na polevu: 150 g kvalitní hořké čokolády + 125 ml smetany ke šlehání + 400 g čerstvých malin
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme vejce, zapracujeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem a mléko a vmícháme nasekanou hořkou čokoládu.
Směsí naplníme formy ve tvaru srdce zhruba do poloviny a v předehřáté troubě při 160°C pečeme asi 20 minut (pokud do korpusu zapíchneme špejli a nic na ní neulpí, je hotovo).
Necháme vychladnout.
Na mírném ohni zvolna zahřejeme rozlámanou hořkou čokoládu a smetanu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Pak sundáme z ohně a necháme 10 minut odpočinout.
Do každé formy s vychladnutým koláčem nalijeme část polevy a hned do ní posadíme čerstvé maliny.