• 100 g mléčné čokolády
• 1 banán
• 3,5 dcl mléka
• 2,5 dcl acidofilního mléka
• 80 g sýra Ricotta
• 1 dcl smetany
• 2 lžíce cukru
• 1 lžíce hnědého cukru
• 1 kumkvat na ozdobení
Smetanu zahřejeme na cca 50°C a nalijeme ji do mixéru.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu a hnědý cukr, rozmixujeme dohladka a necháme vychladit.
Banán oloupeme a odkrojíme z něj čtyři kolečka na ozdobu.
Zbytek banánu pokrájíme, rozmixujeme s acidofilním mlékem, přidáme bílý cukr s ricottou a vyšleháme do pěny.
Tu rozdělíme do čtyř sklenic.
Vychlazenou čokoládu se smetanou dolijeme mlékem, rozmixujeme a touto směsí sklenice dolijeme.
Kumkvat nakrájíme na plátky, napíchneme je spolu s plátky banánu na čtyři párátka a sklenice s koktejlem jimi ozdobíme.