• 100 g hořké čokolády
• 1/2 hrnku másla
• 3/4 hrnku cukru
• 1 šálek mléka
• 2 hrnky hladké mouky
• 2 lžičky prášku do pečiva
• špetka soli
• na čokoládovou polevu: 1 smetana + 100 g hořké čokolády + 1 lžíce másla
Kousky čokolády s máslem rozehřejeme v mikrovlnné troubě (1 minutu) nebo na sporáku (za stálého míchání).
Rozehřátou čokoládu smícháme s mlékem, až se stane hladkou a lesklou, přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Pak přidáváme po částech mouku, prášek do pečiva a sůl.
Vzniklou směs nalijeme do připravené formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C (zda je již dort dostatečně upečený a není uvnitř syrový, vyzkoušíme zapíchnutím špejle nebo párátka.
Pokud se neušpiní od těsta, je dort hotový).
Čokoládovou polevu připravíme tak, že rozpustíme čokoládu, smícháme se smetanou a máslem a za stálého míchání povaříme.
Hotovou polevou ihned polijeme upečený dort.