• 14 vajec
• 100 g cukru krupice
• 60 g hladké mouky
• 50 g hrubé mouky
• 4 lžičky oleje
• 50 g kakaa
• na krém: 2 kelímky smetany na šlehání + 50 g nugety + 120 g čokolády na vaření
• na zdobení: 100 g čokolády na vaření + 110 g marcipánu (mléčné modelovací hmoty) + 50 g kakaa + potravinářské barvivo
Oddělíme bílky a vyšleháme je s cukrem.
Pak zlehka vmícháme žloutky s olejem a pak i obě mouky s kakaem.
V kulaté formě pečeme 30 minut při 180°C.
Hotový korpus vykrájíme do tvaru hnízda.
Vyšlehanou smetanu zlehka smícháme s rozpuštěnou čokoládou a nugetou, krémem promažeme hnízdo (lze prokapat i šťávou z kompotu či alkoholem) a necháme ztuhnout.
Zbytkem krému potřeme povrch dortu, který pak polepíme hoblinkami čokolády a zaprášíme kakaem.
Dovnitř vložíme žluté kačenky a vajíčka z marcipánu.