• 175 g hladké mouky
• 200 g krupicového cukru
• 150 ml mléka
• 3 vejce
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce vanilkového aromatu
• 3 lžíce vysoce jakostního kakaa
• 1 lžička jedlé sody
• na náplň: 125 ml smetany ke šlehání + 125 g čerstvých malin
• na čokoládovou polevu: 150 ml smetany ke šlehání + 150 g tmavé čokolády (s minimálně 70% obsahem kakaového prášku) + 1 lžíce zlatého sirupu + čerstvé maliny na ozdobu
Do mléka přidáme máslo a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí.
Pak odstavíme z plotny a vmícháme vanilkové aroma.
V misce smícháme mouku s kakaem a jedlou sodou.
Vejce a cukr ušleháme do husté nadýchané bledě žluté pěny.
Za stálého šlehání přilijeme k pěně teplou tekutou směs a pokračujeme, až se obojí dokonale propojí.
Potom pomalu vmícháme do základu sypkou směs (pracujeme metodou překládání odspodu navrch).
Hotové těsto rozdělíme do dvou forem ve tvaru srdce vymazaných a vyložených papírem na pečení, ihned vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 170°C.
Pak formy vyjmeme a vyčkáme asi 10 minut, než korpusy mírně zchladnou a ztuhnou (v prvních chvílích jsou velmi měkké a křehké a mohly by se rozlomit).
Potom korpusy vyklopíme, posadíme na drátěnou mřížku a necháme úplně vychladnout.
Náplň připravíme tak, že ušleháme ze smetany tuhou šlehačku a přidáme maliny, které rozmačkáme vidličkou, avšak ne dohladka.
Tímto krémem potřeme jeden korpus a náplň přiklopíme druhým korpusem.
Polevu připravíme následovně: do menšího hrnce dáme smetanu, čokoládu rozlámanou na kousky a sirup a při nízké až střední teplotě zahříváme.
Až se čokoláda rozpustí, hrnec odstavíme z plotny a ručně metlou směs šleháme, dokud není hladká, hustá a lesklá.
Polevu nalijeme na vrchní srdce a kovovou stěrkou rozetřeme ke krajům.
Srdce orámujeme čerstvými malinami, které sázíme asi centimetr od kraje.