• 400 g hladké mouky
• 750 g měkkého tvarohu
• 3 lžíce mléka
• 5 vajec
• 250 g hery
• 1 prášek do pečiva
• 5 lžic kakaa
• 300 g moučkového cukru
• 300 g krupicového cukru
• 120 g másla
• 1 vanilkový cukr
• 1 lžíce škrobová moučka
• 5 lžic voda
• tuk na vymazání plechu
Z prosáté mouky, prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, změklé hery, mléka a 1 žloutku vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na půl hodiny do mrazáku.
Tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, 4 žloutky a škrobovou moučkou.
Z 5 bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohové směsi.
Polovinu těsta nastrouháme na hrubém struhadle na vymazaný plech, upravíme do roviny, potřeme tvarohovou směsí a na ni nastrouháme zbylou část těsta.
Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a koláč upečeme.
Mezitím připravíme polevu tak, že máslo rozehřejeme, přidáme krupicový cukr, 4 lžíce kakaa a horkou vodu a promícháme.
Upečený a ještě horký moučník polijeme polevou a necháme vychladnout a ztuhnout.
Pak nakrájíme na řezy a podáváme.