• 120 g vařených studených oloupaných brambor
• 70 g bílé čokolády
• 30 g moučkového cukru
• špetka soli
• na náplň: 40 g vařených oloupaných brambor + 20 g hořké čokolády + 1 sušená švestka bez pecky + 10 g cukru + 1 lžička rumu
• 50 g tmavé čokoládové polevy
• 30 g bílé čokoládové polevy
Brambory nastrouháme do mísy, přisypeme cukr a špetku soli a za postupného přilévání rozpuštěné čokolády opatrně promícháme.
V druhé misce smícháme nastrouhané brambory s cukrem, jemně nakrájenou švestkou a rumem a pomalu přimícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu.
Obě směsi necháme v chladu ztuhnout.
Z tmavé směsi na náplň vytvoříme 10 kuliček a vložíme je na 20 minut do mrazáku.
Pak je obalíme ve směsi z bílé čokolády, opatrně je vlhkýma rukama zakulatíme a uložíme opět na 15 minut do mrazáku.
Tmavou polevu rozpustíme, pramínkem do ní přilijeme rozpuštěnou bílou polevu a nemícháme.
Ztuhlé pralinky opatrně v polevách obalíme a necháme je zaschnout na mřížce.