• 1/4 litru mléka
• 4 žloutky
• 100 g moučkového cukru
• špetka soli
• 1 lžička skořice
• 50 g jemné hořké čokolády
• 75 g lískových oříšků
• 50 g kokosek
Mléko vlijte do hrnce, přidejte žloutky, cukr, špetku soli a skořici.
Ve vodní lázni šlehejte metličkou a zahřívejte tak dlouho, až krém zhoustne.
Čokoládu nalámejte na kousky a rozspusťte v krému.
Krém nechte vychladnout, občas zamíchejte.
Jádra lískových oříšků na pánvi opražte do zlatova, nechte vychladnout, pak jemně rozemelte.
Kokosky rozdrolte, šlehačku ušlehejte do tuha.
Tyto tři přísady opatrně zamíchejte do krému.
Čokoládový krém vlijte do formy a zmrazte.
Zmrzlinu přitlačte k jedné straně tak, aby se oddělila od mísy, vyklopte ji na talíř a ozdobte.