• 100 g mletých jader vlašských ořechů
• 70 g másla
• 10 g kakaového prášku
• 90 g moučkového cukru
• vanilkový cukr
• 30 g nastrouhaných piškotů
• 2 lžíce rumu
• 2–3 dortové oplátky
Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžíci vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky.
Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka.
Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou.
Dáme opět ztuhnout nejméně na 3 hodiny.
Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka po obvodu a po položeni na alobal potřeme i vršek.
U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne.
Na ozdobu třeme cukr s rumem a horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne.
Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie.
Hotové cukroví uchováváme v chladu.