• 230 g moučkového cukru
• 8 vajec
• 20 g kakaa
• 50 hladké mouky
• na krém: 200 g moučkového cukru + 3 vejce + 1 lžička mleté kávy + 200 g másla
• 100 g čokolády na polevu
• 1 lžíce 100% rostlinného tuku
Bílky vyšleháme se špetkou soli.
Žloutky s cukrem a kakaem ušleháme do pěny, pak postupně přimícháváme mouku a vyšlehané bílky.
Rozetřeme na pečicí papír na plechu a pečeme při 180°C asi 8 minut.
Upečený plát položíme druhý pečicí papír, spolu s tím původním zarolujeme a necháme vychladnout.
V parní lázni společně vyšleháme vejce, cukr a mletou kávu.
Až krém zhoustne, necháme ho zcela vychladnout.
Kávový základ pak vyšleháme s máslem a tímto krémem potřeme rozbalený a pečicích papírů zbavený plát těsta.
Znovu zarolujeme a polijeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili spolu s tukem.