• 1/2 kg čočky
• 2 bobkové listy
• 3 kuličky nového koření
• 6 kuliček pepře
• 2 lžíce octa
• 4 lžíce oleje
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 velká cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 lžička papriky
• sůl 60 g slaniny
• 300 g uzeného masa
• 1/2 šálku vývaru
• 1 lžíce octa
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nejméně 2 hodiny nabobtnat ve vodě.
Pak přidáme koření a uvaříme doměkka.
Na jíšku na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, důkladně promícháme, chvíli osmahneme a přidáme papriku.
Jíšku vmícháme do uvařené čočky a chvíli ji povaříme.
Nakonec přidáme rozškvařenou slaninu a nakrájené opečené uzené maso, zředíme vývarem a dochutíme octem a solí.