Kuchařské recepty pro každého

Čočka na kari

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g čočky
60 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžička kari koření
2 lžíce rajčatového protlaku
1 sterilovaná okurka
cukr
sůl
pepř
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Předem namočenou čočku uvaříme téměř doměkka.
Na dvou třetinách másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme protlak, kari koření a promícháme.
Pak přidáme čočku i s částí vývaru a dusíme doměkka, až se vývar vydusí.
Na zbylém másle podusíme nadrobno nakrájenou okurku.
Přidáme ji k čočce a dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
Čočka na kari
Čočka na kari