Kuchařské recepty pro každého

Cizrnová kaše

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g cizrny
1 velká cibule
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cizrnu den předem namočíme do vlažné vody.
Druhý den vodu slijeme, napustíme novou a cizrnu uvaříme doměkka.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji dorůžova.
Uvařenou cizrnu scedíme, trochu vody zachytíme.
Do hrnce k cizrně přidáme máslo, teplé mléko a ručním mixérem rozmixujeme.
Je-li kaše příliš hustá, přidáme trochu mléka nebo vody z vaření.
Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec do ní zamícháme osmaženou cibuli.
Podáváme jako přílohu k masu.
Cizrnová kaše
Cizrnová kaše