• 250 g hladké mouky
• 30 g krystalového cukru
• 60 g moučkového cukru
• 1 vejce
• 30 g mandlí
• trochu soli
• 150 g másla
• na krém: 3 citrony + 200 g krystalového cukru + 4 vejce + 100 g másla
• na ozdobu: plátky citrónu + čerstvá máta
Hladkou mouku promícháme s oběma cukry, jemně mletými mandlemi a trochou soli.
Přidáme máslo s vejcem a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme asi hodinu odpočinout v ledničce.
Mezitím připravíme citronový krém tak, že z citrónů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, přidáme cukr a našlehaná vejce a na mírném ohni mícháme tak dlouho, dokud krém nezhoustne.
Pak odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a vmícháme máslo.
Krém dáme vychladit do ledničky.
Těsto vyválíme, vložíme do formy, propícháme vidličkou, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut (dozlatova).
Upečený korpus necháme vychladnout.
Pak na něj rozetřeme připravený a vychlazený citronový krém, poklademe plátky citronu a ozdobíme čerstvou mátou.