Kuchařské recepty pro každého

Citronové kuře

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g kuřecího masa
1 vejce
50 g čínského zelí
2 rajčata
4 lžíce sezamového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce červeného dezertního vína
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
1 citrón
1 lžíce škrobu
1 lžička škrobu
1 lžička hladké mouky
ocet
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně osolíme a opepříme.
Smícháme šťávu z půlky citrónu, 1 lžičku vína, 1 lžíci máčeného škrobu a 1 lžičku hladké mouky.
Do toho naložíme plátky kuřecího masa a marinujeme 20 minut.
Pak smažíme na rozpáleném oleji, po 2 až 3 minutách zastříkneme kečupem, sójovou omáčkou a ochutíme cukrem a octem a krátce smažíme.
Pak hned přendáme na teplý talíř, ozdobíme střídavě na plátky nakrájeným rajčetem, zbývajícím citrónem a jemnýmí nudličkami čínského zelí a podáváme.
Citronové kuře
Citronové kuře