• 400 g kuřecího masa
• 1 vejce
• 50 g čínského zelí
• 2 rajčata
• 4 lžíce sezamového oleje
• 2 lžíce kečupu
• 1 lžíce červeného dezertního vína
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1 lžíce cukru
• 1 citrón
• 1 lžíce škrobu
• 1 lžička škrobu
• 1 lžička hladké mouky
• ocet
• sůl
Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně osolíme a opepříme.
Smícháme šťávu z půlky citrónu, 1 lžičku vína, 1 lžíci máčeného škrobu a 1 lžičku hladké mouky.
Do toho naložíme plátky kuřecího masa a marinujeme 20 minut.
Pak smažíme na rozpáleném oleji, po 2 až 3 minutách zastříkneme kečupem, sójovou omáčkou a ochutíme cukrem a octem a krátce smažíme.
Pak hned přendáme na teplý talíř, ozdobíme střídavě na plátky nakrájeným rajčetem, zbývajícím citrónem a jemnýmí nudličkami čínského zelí a podáváme.