• 1 kg citronů
• 1,5 kg cukru
Citrony omyjeme, zalijeme 2,5 litry vody a vaříme, dokud nebudou citrony úplně uvařené a měkké (asi dvě hodiny).
Pak citrony vyndáme a necháme vychladnout.
Vychladlé citróny nakrájíme na tenké proužky, zbavíme se pecek, přidáme 1,5 litru citrónového vývaru (pokud je ho méně, doplníme vodou) a cukr a mícháme, dokud se všechen nerozpustí.
Pak vaříme asi 30 minut.
Vyzkoušíme kápnutím na vychlazený talířek, jestli marmeláda tuhne.
Pokud ne, povaříme marmeládu ještě několik minut a pak to vyzkoušíme znovu.
Hotovou citrónovou marmeládu necháme asi 15 minut odpočinout.
Pak ji nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru.