Kuchařské recepty pro každého

Císařský trhanec

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g polohrubé mouky
125 ml mléka
6 vajec
1 lžíce vanilkového cukru
100 g rozinek
sůl
máslo
moučkový cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr.
Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili.
Bílky ušleháme do tuhého sněhu a vmícháme do těsta.
Máslo rozehřejeme v pekáči, těsto do něj nalijeme a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C.
Pečeme 20 minut.
Po dvaceti minutách vyndáme z trouby, těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně.
Nakonec trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem.
Cukr by se měl v pekáči ještě trošku roztavit.
Císařský trhanec
Císařský trhanec