Kuchařské recepty pro každého

Císařský řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky hovězího zadního masa (celkem 800 g)
80 g slaniny
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 dl kyselé smetany
sůl
mletý pepř
citronová šťáva,1 lžíce kaparů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky hovězího masa prošpikujeme tenkými nudličkami slaniny, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
V kastrole na rozehřátém másle opečeme po obou stranách, zalijeme polovinou smetany a trochou vývaru nebo vodou a dusíme.
Po změknutí masa, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve zbytku smetany, provaříme a ochutíme citronovou šťávou.
Omáčku přecedíme a přidáme do ní kapary.
Při podávání zdobíme každou porci masa kolečkem citronu, případně trochou ušlehané šlehačky.
Císařský řízek
Císařský řízek